Veel gestelde vragen

 • Wat zijn Chakra’s?
  Cirkelvormig energiecentrum in het fijnestoffelijk lichaam van de mens. Er zijn zeven primaire chakra’s die in het etherisch lichaam gelokaliseerd zijn. Deze worden aangeduid als; -Stuit – of wortel chakra (eerste) -Heiligbeenchakra (tweede) (Buik) -Zonnenvlechtchakra (derde) -Hartchakra (vierde) -Keelchakra (vijfde) -Derde oog chakra (voorhoofd) (zesde) -Kruinchakra (zevende)
  Het woord Chakra komt uit het Sanskriet en betekent ‘wiel’ of ‘rad’
 • Heb ik met Reiki géén arts nodig?
  Reiki behandelingen vervangen geenszins het bezoek aan de dokter. Ernstige kwalen en alles wat daar op kan uitlopen, moet eerst door een competente deskundige gediagnosticeerd worden. Reiki moet gezien worden als ondersteuning van het genezingsproces, of indien genezing niet meer mogelijk is het verzachten van pijn en meer innerlijke rust.
 • Ik ben vaak heel moe, kan Reiki mij helpen?
  Veel mensen gaan tegenwoordig gebukt onder (Chronische) vermoeidheid. De oorzaken kunnen sterk uiteenlopen. Reiki kan hier zeer goed ondersteunend werken door 4 minstens 4 behandelingen kort achter elkaar te krijgen ( in één week) en daarna een aantal weken 1 behandeling per week. Vaak wordt na de 3e of 4e behandeling voelbaar verbetering waargenomen. Aandacht voor de mentale kant is belangrijk omdat vaak chronische vermoeidheid achterliggende oorzaken heeft.
 • Kun je kinderen ook met Reiki behandelen?
  Ja, dat kan zonder enige problemen. Wel is het noodzakelijk dat de Reiki gever voldoende geduld in acht neemt. Het is vaak heel mooi te zien hoe goed kinderen op een behandeling reageren. Vaak spontaan en zonder enige terughoudendheid laten zij het over zich heen komen. Belangrijk is de kinderen goed te vertellen wat je gaat doen (indien mogelijk), wat zij kunnen ervaren en hoe lang het gaat duren. Probeer uit te leggen wat Reiki is en vergelijk het met energie die wij nodig hebben. Mensen hebben energie nodig en halen dat uit voedsel, water, lucht, slapen, en de zon. De energie van de zon zie je niet maar telt wel mee. Een plantje in de kelder zal meestal doodgaan als die geen licht krijgt. Zonne energie maakt het plantje sterk en zo werkt Reiki ook ongeveer, je kunt het niet zien maar het is warm en liefdevol.