Abhyanga massage

Abhyanga massage:
De moeder van alle Indiase massage.

De complete Ayurvedische lichaamsmassage wordt Abhyanga genoemd. Daarnaast helpt de Ayurvedische Abhyanga massage bij het genezen van veel verschillende klachten. Deze vorm van massage geeft niet alleen een prettige gewaarwording, maar helpt tevens bij voorkoming en genezing van talloze aandoeningen en werkt versterkend voor het zenuwstelsel.

Het gehele lichaam wordt met warme, medicinale kruidenoliën gemasseerd waarbij de bloedsomloop wordt gestimuleerd, de weefsels worden gevoed en de gewrichten en spieren worden versoepeld. De massage heeft een pijnstillend effect en is ook goed voor de huid. Bij deze massage worden automatisch de (nadi´s) energiebanen en de (marma´s) vitale energie punten gestimuleerd waardoor het zelf genezend vermogen van lichaam en geest worden aangezet. De massage wordt aangepast aan jouw persoonlijke constitutie (dosha/prakruti) en uw specifieke klachten (vrikruti) en eventuele pijn. De keuze voor specifieke oliën voor specifieke klachten als reuma (ama vata) en hoofdpijn werden al beschreven in de klassieke Ayurvedische literatuur. De werking van oliën is gericht op het balanceren van de dosha´s en het reinigen van de weefsels en kanalen. Veel kruidenoliën zijn gebaseerd op een basisolie als sesamolie, kokosolie of ghee (geklaarde boter) waar kruiden in verwerkt zijn. In sommige gevallen (kapha type klachten of personen) kan met droge kruiden of garshan / zijden handschoen gemasseerd worden.

Aanbevolen bij:  stress, angsten, huidaandoeningen, pijn, zenuwaandoeningen, algehele zwakte, psychische problemen, hoofdpijn, rugpijn en andere pijnen, slapeloosheid, gewrichtsproblematiek, spieraandoeningen, reuma, jicht, enz.

De massage: Verbetert de weerstand en activeert het lymfesysteem en de bloedsomloop

  • Bestrijdt stress, vermoeidheid en slapeloosheid
  • Draagt bij aan lichaamsbewustwording en verlichting van spierspanning
  • Helpt bij klachten vermindering en oplossing zoals rugpijn, nekklachten, rsi, whiplash, reuma, stress, burnout, spijsverteringsklachten en hoofdpijn.
  • Deze Ayurvedische massage is geschikt voor iedereen, gezond of ziek, oud en jong.

Ter verdere ontgifting en voor een diepgaand effect van de Ayurvedische kruidenolie massage (Abhyanga) kan er gestoomd worden in een zweetcabine Swedana met warme (kruiden) stoom. Dit ontspant de huid en interne organen, stimuleert de bloedcirculatie en het metabolisme en maakt toxines/ afvalstoffen vloeibaar zodat deze makkelijker verwijderd kunnen worden uit het lichaam.

Door geregeld Swedana te nemen kan veel vocht in je lichaam vermindert worden en ook bestaat het mogelijkheid om af te vallen.
Bij Swedana is je hoofd uit de cabine, u zit met u lichaam in.