AyurVeda

Ayurveda: kennis van het leven /  Ayurveda is een gezondheidssyteem uit India.
Komen onderstaande problemen u bekend voor dan is Ayurveda de uitkomst.
Suikerziekte (diabetes), Cholesterol, Bloeddruk, Reuma, Darmprobleem, Overgewicht,
Menstruatie, Rug, nek en schouderklachten, Diarree, Gewricht aandoeningen,, seksuele zwakte, lusteloosheid, moeheid, chronische verkoudheid, Depressie, Lever, Nier,
Gespannenheid, Bronchitus, Koorts, plaatselijk pijn, lichamelijke pijnen,
nerveuze problemen, Astma, Huidaandoening, Stress, Onbalans in lichaam en
geest. Klachten zonder een duidelijke oorzaak.

Ons praktijk maakt gebruik van de volgende methodes:
* Anamnese
* Polsdiagonose
* Voeding
* Leefstijl
* Ayurvedische massage
* Kruidenpreparaten
* Individueel begeleidingsprogramma

Ayurveda is zowel een levenswijze als een geneeskundig systeem dat in India al meer dan 5000 jaar wordt beoefend en daardoor kan worden bestempeld als de oudste geneeswijze die de mens kent. De Ayurvedische geneeswijze wordt sinds enige tijd door de Wereld Gezondheids Organisatie (World Health Organisation WHO) officieel erkend als een wetenschappelijke geneeskunde.
Het woord ayurveda komt uit het Sanskriet en is opgebouwd uit twee woorden, ayus en veda. Ayus betekent leven en veda betekent kennis of wetenschap, wat samen ‘kennis van het leven’ maakt. Ayurveda kent veel verschillende soorten behandelingen.
Alle behandelingen hebben hetzelfde doel en dat is het herstellen van de inwendige balans. Deze balans kan door allerlei factoren verstoord raken.
De Ayurveda ziet het lichaam niet los van geest en natuur.
De Ayurveda is een holistische benadering, die voortkomt uit oude tradities en uitgaat van een totaalbenadering van de onevenwichtigheid (ziekte).
Zij probeert deze onevenwichtigheid te herstellen of te voorkómen door de ‘energieën’ in lichaam en geest in balans te brengen en te houden. Dit gebeurt met gebruikmaking van de inzichten rond de werking van de drie dosha’s, Vata, Pitta en Kapha. Deze dosha’s vertegenwoordigen met elkaar alle basiselementen; aarde, water, vuur, lucht en ether. Volgens de Ayurveda is iemand in evenwicht zodra de huidige tri dosha’s in evenwicht zijn met de oorspronkelijke geboorteconstitutie.

Contact: Hindoe Healing  ( Ayurveda, Chakra, Aura, Reiki, Ontspanningsmassage)
Email: hindoehealing@gmail.com Email: info@hindoehealing.nl
Mobiele nr: 06 – 360 799 63.
Praktijk: Rotterdam Zuid (Kuip).
Alleen behandelingen op afspraak.